Kirjoitettu 17.2.2024

Hyvinvointialueiden kokouspalkkioista ja puoluetuista nousi aiheellinen kohu

Sote-uudistus tehtiin, jotta valtion rahat riittäisivät sosiaali- ja terveyspalveluihin. Rahantarve kasvaa koko ajan, kun väestö vanhenee.

 

Nyt näyttää, että sote-uudistus palveleekin eniten poliitikkojen omaa lompakkoa, palkkioiden ja alunperin “demokratiarahaksi” nimetyn piilopuoluetuen muodossa.

 

Pirkanmaan perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä on johdonmukaisesti vastustanut ylitsepaisuneita palkkiosummia ja ryhmärahoja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa ja aluevaltuustossa.

 

Aluehallitus 24.5.2022: Perussuomalaisten Erja Pelkonen esitti, ettei aluevaltuuston, aluehallituksen ja aluehallituksen jaostojen puheenjohtajien vuosipalkkioita koroteta.

 

Aluevaltuusto 6.6.2022: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, ettei aluehallituksen puheenjohtajan, aluevaltuuston puheenjohtajan ja jaostojen puheenjohtajien palkkioita koroteta.

 

Aluehallitus 21.11.2022: Perussuomalaisten Joakim Vigelius esitti demokratiarahan eli valtuustoryhmien tukemiseen talousarviossa varattujen määrärahojen puolittamista.

 

Aluevaltuusto 5.12.2022: Perussuomalainen valtuustoryhmä esitti, että ensi vuodelle varattu määräraha demokratiarahaan eli valtuustoryhmien tukemiseen tarkoitettu raha puolitetaan.

 

Aluevaltuusto 4.9.2023: Perussuomalainen valtuustoryhmä jätti aloitteen aluevaltuuston palkkioiden laskemiseksi 25% valtuustokauden loppuun asti.

 

Aluevaltuusto 4.12.2023: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti hallinnon toimialueen talousarviosta poistettavaksi aluevaltuustoryhmien toimintatuki, määrältään 290 000€.

 

Jokainen perussuomalaisten tekemä esitys niin aluehallituksessa kuin aluevaltuustossakin kaatui äänestyksissä. Nyt kutsumme jälleen kerran muut puolueet mukaan säästötalkoisiin aikaisempien aloitteidemme mukaisesti.

 

Perussuomalaisten Pirkanmaan aluevaltuustoryhmä

Kirjoitettu 7.1.2024

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri ry:n hallitus järjestäytyi vuodelle 2024

Pirkanmaan Perussuomalaisten hallitus vuodelle 2024 järjestäytyi sunnuntaina 7.1. pitämässään kokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa aiemmin syyskokouksessa valittu alue- ja kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen Orivedeltä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuutettu Jani Saikkonen Lempäälästä. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Sami Pajunoja Sastamalasta ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi varavaltuutettu Susanna Saarinen Kangasalta. Piirisihteeriksi valittiin Elina Talonen Akaasta. Vaalipäällikkönä jatkaa Maria Nikupaavo Tampereelta ja taloudenhoitajana jatkaa Anne Valtakivi Tampereelta. Tiedottajana aloittaa Antti Moisander Tampereelta. Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin Ville Salomäki Tampereelta, Jouko Lipponen Sastamalasta sekä Tomi Lehtola Tampereelta.

“Piirihallitus valitsi erinomaiset ja monipuoliset avainhenkilöt vuodelle 2024. Tällä ryhmällä on hyvä kulkea kohti presidentinvaaleja, eurovaaleja ja vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleja.” -toteaa puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

Kirjoitettu 9.12.2023

Sami Kymäläinen kolmannelle kaudelle Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtajana

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri järjesti sääntömääräisen syyskokouksensa Tampereella lauantaina 9.12. Kokouksessa valittiin piirin puheenjohtaja vuodelle 2024.

 

Orivesiläinen Sami Kymäläinen valittiin kolmannelle kaudelle piirin puheenjohtajana. Kymäläinen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja perussuomalaisen aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja.

 

“Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Julkisuudessa olleesta kuhinasta huolimatta Pirkanmaan perussuomalaiset lähtevät vuoteen 2024 yhtenäisenä ja vahvana!” -toteaa Kymäläinen.

 

Lisätietoja:

Sami Kymäläinen

Puh: 040 079 1191

samikymalainenps@nullgmail.com

Kirjoitettu 5.12.2023

Perussuomalaisten Pirkanmaan aluevaltuustoryhmä kieltäytyy ryhmärahasta

Perussuomalaisten Pirkanmaan aluevaltuustoryhmä kieltäytyy ottamasta vastaan hyvinvointialueiden ryhmien tukemiseen tarkoitettua ryhmärahaa vuonna 2024.

4.12.2023 pidetyssä aluevaltuuston talousarviokokouksen yhteydessä perussuomalaisten ryhmä ilmoitti ettei se ota vastaan vuonna 2024 poliittisille ryhmille tarkoitettua ryhmärahaa. Ryhmärahan määrä on vuosittain 5000 euroa per aluevaltuutettu.

”Perussuomalaiset ovat suhtautuneet kriittisesti ryhmille maksettavaan toimintatukeen. Pirkanmaan hyvinvointialueen taloudellisen tilanteen vakavuuden tultua ilmi, perussuomalaisten ryhmä päätti yksimielisesti kieltäytyä heille osoitetusta toimintatuesta. Yhteisen näkemyksemme mukaan rahaa tarvitaan enemmän muualla kuin perussuomalaisten aluevaltuustoryhmässä.” -toteaa aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

“Puolueet saavat jo valtion ja kuntien kassasta niin monta miljoonaa erilaisia tukia, että tätä hyvinvointialueen ryhmärahaa ei yksikään puolue oikeasti edes tarvitse.” kommentoi ryhmän päätöstä aluevaltuutettu Veikko Vallin.

Kirjoitettu 13.6.2023

Puoluekokous Tampereella 12.-13.8.2023

Tervetuloa Perussuomalaisten puoluekokoukseen 12.-13.8.2023

Perussuomalaisten neljästoista sääntömääräinen puoluekokous järjestetään lauantaina 12.8.2023 ja sunnuntaina 13.8.2023 Tampereen Messu -ja Urheilukeskuksessa, osoitteessa: Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere.

 

Ennakkoilmoittautuminen kokoukseen 15.6.2023 mennessä tästä linkistä.

 

 

Kirjoitettu 10.2.2023

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi uuden ehdokkaan eduskuntavaaleihin

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri nimesi torstaina pitämässään kokouksessa
kangasalalaisen Susanna Saarisen ehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleihin. Saarinen
on Kangasalan Perussuomalaisten puheenjohtaja ja varavaltuutettu. Perussuomalaisten
listalle aukesi paikka kangasalalaisen Miia Kinnarin luovuttua ehdokkuudesta
henkilökohtaisista syistä.

“Olen hyvin tyytyväinen, että saimme Susanna Saarisen ehdokkaaksi Kinnarin luovuttua
ehdokkuudestaan. Perussuomalaisille on tärkeää, että puolueella on oma ehdokas
Kangasalta. Susanna on pitkän linjan ps-aktiivi ja vahva vaikuttaja niin paikallis- kuin
piiritasollakin.” -toteaa piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

Nimetyt ehdokkaat:

Ahtiainen Veli-Matti, Pirkkala

Asunta Maria, Nokia

Bergbom Miko, Sastamala

Grönroos Arto, Tampere

Isokangas Tuomo, Nokia

Kaleva Lassi, Tampere

Kymäläinen Sami, Orivesi

Moisander Antti, Tampere

Niemi Veijo, Lempäälä

Ojala Janne, Kihniö

Pelkonen Erja, Ylöjärvi

Puisto Sakari, Tampere

Puolimatka Marika, Tampere

Raevaara Aarne, Tampere

Saarelainen Auri, Valkeakoski

Saarinen Susanna, Kangasala

Saikkonen Jani, Lempäälä

Savio Sami, Ylöjärvi

Vigelius Joakim, Tampere

Wesin Lisa, Urjala

Kirjoitettu 9.1.2023

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri ry:n hallitus vuodelle 2023 järjestäytyi

Pirkanmaan Perussuomalaisten hallitus vuodelle 2023 järjestäytyi perjantaina 6.1. pitämässään kokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa aiemmin piirin syyskokouksessa valittu kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen Orivedeltä. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Tampereen kaupunginvaltuutettu Antti Moisander. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Susanna Saarinen Kangasalta ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Sami Pajunoja Sastamalasta. Valkeakosken kaupunginvaltuutettu Auri Saarelainen jatkaa piirisihteerinä. Piirin vaalipäällikkönä toimii Maria Nikupaavo Tampereelta ja taloudenhoitajana jatkaa Anne Valtakivi Tampereelta. Piirin tiedottajana aloittaa Katja Poikajärvi Kangasalta. Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin Tomi Lehtola Tampereelta sekä Elina Talonen-Ojanperä Akaasta.

 

“Hallitus valitsi erinomaisen puheenjohtajiston ja avainhenkilöt viemään perussuomalaiset kaikkien aikojen vaalivoittoon Pirkanmaalla. Valituilta henkilöiltä löytyy täydellinen sekoitus kokemusta ja uusia näkemyksiä. On etuoikeus saada olla rakentamassa heidän kanssaan parempaa Pirkanmaata ja Suomea.” -toteaa piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Lisätietoja:

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset

040 079 1191

samikymalainenps@nullgmail.com

Kirjoitettu 19.12.2022

Sami Kymäläinen jatkaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajana

Sami Kymäläinen jatkaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajana

 

Orivesiläinen Sami Kymäläinen valittiin jatkokaudelle Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi piirin syyskokouksessa Tampereella.

 

Kymäläinen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja perussuomalaisten aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja.

 

“Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta jatkokaudelle. Jouluna hengähdetään hetki ja sitten piirin katse keskittyy entistä tiiviimmin huhtikuun eduskuntavaaleihin. Suomalaisten kiinnostus vaaleja kohtaan nousee varmasti talvella samaa tahtia sähkölaskujen ja elinkustannusten kanssa. Ihmiset vaativat muutosta ja perussuomalaiset ovat enemmän kuin valmiita toteuttamaan kansan tahtoa kevään eduskuntavaaleissa.” -toteaa Kymäläinen.

 

Lisätietoja:

Sami Kymäläinen

Puh: 040 079 1191

samikymalainenps@nullgmail.com

Kirjoitettu 7.12.2022

Perussuomalaiset esittivät leikkauksia Pirkanmaan hyvinvointialueen palkkioihin ja ryhmärahoihin

Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi kokouksessaan 5. joulukuuta uuden hyvinvointialueen strategian, talousarvion ja muutoksia hallintosääntöön.

Kokouksessa perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä esitti puolueiden valtuustoryhmien toimintaan tarkoitetun ryhmärahan puolittamista. Valtuutettujen määrään perustuva ryhmäraha on tarkoitettu valtuustoryhmien toiminnan tukemiseen.

Esitetty puolitus olisi laskenut esimerkiksi aluevaltuuston suurimmille ryhmille, kokoomukselle ja SDP:lle, vuosittain maksettavia ryhmärahoja noin 100 000 eurosta noin 50 000 euroon.

”Meillä on Pirkanmaalla ja koko Suomen tasolla tiedossa, että leikkauksia on tulossa. Mielestäni on kohtuullista, että aivan ensimmäisenä poliitikot leikkaavat omista eduistaan. Sitä kutsutaan esimerkillä johtamiseksi. Harmillisesti enemmistö ei tähän ollut valmis. En ole yllättynyt, mutta pettynyt kylläkin”, perusteli esitystään aluevaltuutettu ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom.

Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä esitti leikkausta myös valtuutettujen kokouspalkkioihin. Esimerkiksi aluevaltuuston kokouksesta maksettava 400 euron kokouspalkkio ehdotettiin laskettavaksi 300 euroon. Perussuomalaisten mukaan myös poliitikkojen on kyettävä luopumaan saavutetuista eduistaan hyvinvointialueiden vaikeassa taloustilanteessa.

’’Elinkeinoelämän valtuuskunnan tutkimuksen mukaan suomalaiset leikkaisivat mieluiten poliitikoilta, puolueilta ja hallinnosta. Uusi aluetaso kuitenkin vain entisestään lisäsi niiden rahoitusta: uusia aluepoliitikkoja, kokouspalkkioita ja ryhmärahoja. Kuntatasollakaan ei ole suunnitteilla säästöjä palkkiotasoon, vaikka sote-tehtävät siirtyvät niiltä hyvinvointialueille. Kehitys ei vastaa suomalaisten tahtoa’’, perusteli aluevaltuutettu Joakim Vigelius esitystään.

Molemmat perussuomalaisten esitykset koskien ryhmärahasta ja kokouspalkkioista leikkaamista kaatuivat äänestyksissä. Myös perussuomalaisten esitys ilmastonmuutosta ja luontokatoa koskevan kohdan poistamisesta hyvinvointialueen strategiasta kaatui äänestyksessä.

“Esimerkiksi seittivahakkaan tai hitupihtisammalen olemassaolo tai olemattomuus ei vaikuta hyvinvointialueen toimintaan tai ihmisten hoitoon. Tällaisten asioiden kirjaaminen pirkanmaalaisten hyvinvointialueen strategiaan aiheuttaa vain lasten ja nuorten ilmastoahdistuksen lisääntymistä. Vastuullisina hyvinvointialueen päättäjinä meidän tulee asettaa lasten ja nuorten mielenterveys ilmastopelottelun edelle”, perusteli aluevaltuutettu Sami Kymäläinen esitystään.

Kirjoitettu 21.11.2022

Pirkanmaan Perussuomalaisten piirihallitus nimesi 20. eduskuntavaaliehdokkaan

Pirkanmaan Perussuomalaisten piirihallitus nimesi sunnuntain kokouksessaan 20. eduskuntavaaliehdokkaan, Pirkanmaan vaalipiirin saatua yhden kansanedustajapaikan lisää maakunnan väestönkasvun myötä. Eduskuntavaaliehdokkaaksi nimettiin kunnanvaltuutettu ja yrittäjä Jani Saikkonen Lempäälästä.

 

“Pirkanmaan saama lisäpaikka otettiin ilolla vastaan perussuomalaisissa. Vahvuutemme vaaleissa on monipuolinen ja osaava ehdokasjoukko. Jani Saikkosen valinta tuo syvyyttä tälle ennestäänkin monipuoliselle listalle.” -toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Pirkanmaan Perussuomalaisten ehdokaslista kokonaisuudessaan:

 

Ahtiainen Veli-Matti, Pirkkala

Asunta Maria, Nokia

Bergbom Miko, Sastamala

Grönroos Arto, Tampere

Isokangas Tuomo, Nokia

Kaleva Lassi, Tampere

Kinnari Miia, Kangasala

Kymäläinen Sami, Orivesi

Moisander Antti, Tampere

Niemi Veijo, Lempäälä

Ojala Janne, Kihniö

Pelkonen Erja, Ylöjärvi

Puisto Sakari, Tampere

Puolimatka Marika, Tampere

Raevaara Aarne, Tampere

Saarelainen Auri, Valkeakoski

Saikkonen Jani, Lempäälä

Savio Sami, Ylöjärvi

Vigelius Joakim, Tampere

Wesin Lisa, Urjala

 

Lisätietoja:

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset

Puh: 0400 791191

samikymalainenps@nullgmail.com

Kirjoitettu 24.10.2022

Perussuomalaiset asetti ensimmäisenä täyden ehdokaslistan Pirkanmaalla

Perussuomalaiset asetti ensimmäisenä täyden ehdokaslistan Pirkanmaalla

 

Pirkanmaan Perussuomalaisten hallitus nimesi viimeiset kolme eduskuntavaaliehdokastaan sunnuntain piirikokouksessa.

 

Listan täydensivät kolme tamperelaista kaupunginvaltuutettua, Arto Grönroos, Antti Moisander sekä Marika Puolimatka.

 

Perussuomalaisilla on näin ollen nimettynä puolueista ensimmäisenä täysi lista, eli 19 eduskuntavaaliehdokasta Pirkanmaan vaalipiirissä. Listalla on ehdokkaita yhteensä yhdestätoista eri kunnasta. Kaikki ehdokkaat toimivat kotikunnassaan valtuutettuna. Joukossa on kolme neljästä istuvasta kansanedustajasta, Veikko Vallinin ilmoitettua ettei hän tavoittele enää jatkokautta eduskunnassa.

 

“Kevään eduskuntavaaleihin asettamamme lista on vahvempi kuin aiemmissa vaaleissa. Lähtökohtamme on huomattavasti parempi kuin vuonna 2019, yhden kansanedustajan luotsaamalla listalla. Realistinen tavoitteemme on nousta ensimmäistä kertaa neljästä perussuomalaisesta kansanedustajasta viiteen kansanedustajaan.”, toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Perussuomalaisten ehdokaslista kokonaisuudessaan:

 

Ahtiainen Veli-Matti, Pirkkala

Asunta Maria, Nokia

Bergbom Miko, Sastamala

Grönroos Arto, Tampere

Isokangas Tuomo, Nokia

Kaleva Lassi, Tampere

Kinnari Miia, Kangasala

Kymäläinen Sami, Orivesi

Moisander Antti, Tampere

Niemi Veijo, Lempäälä

Ojala Janne, Kihniö

Pelkonen Erja, Ylöjärvi

Puisto Sakari, Tampere

Puolimatka Marika, Tampere

Raevaara Aarne, Tampere

Saarelainen Auri, Valkeakoski

Savio Sami, Ylöjärvi

Vigelius Joakim, Tampere

Wesin Lisa, Urjala

 

Lisätietoja:

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset

Puh: 0400 791 191

Sposti: samikymalainenps@nullgmail.com

Kirjoitettu 20.6.2022

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

Tiedote 20.6.2022

Julkaisuvapaa

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi lisää eduskuntavaaliehdokkaita

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi neljä uutta eduskuntavaaliehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Heistä kaikki ovat oman kuntansa valtuutettuja ja kaksi myös aluevaltuutettuja.

 

Nimi Asuinpaikka Ikä

 

Isokangas Tuomo Nokia 47

Kinnari Miia Kangasala 42

Ojala Janne Kihniö 50

Pelkonen Erja Ylöjärvi 48

 

“Valitut ehdokkaat vahvistavat entisestään kovaa listaamme ensi vuoden vaaleissa. Meillä tulee olemaan ennenäkemättömän kova lista, josta jokainen äänestäjä löytää itselleen sopivan perussuomalaisen ehdokkaan.” -toteaa listan täydennyksestä piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Yhteensä Pirkanmaan Perussuomalaiset on nimennyt 16 ehdokasta täydestä 19 ehdokkaan listasta. Ehdokaslistaa täydennetään syksyllä.

 

Lisätietoja

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry

+358 40 0791191

Kirjoitettu 9.5.2022

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

Tiedote 9.5.2022
Julkaisuvapaa

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

 

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi ensimmäiset 12 eduskuntavaaliehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Listan ehdokkaat ovat 9:ltä eri paikkakunnalta ja heidän keski-ikä on noin 43 vuotta. Listalla on 3 naista ja 9 miestä. Heistä kaikki ovat oman kuntansa valtuutettuja. Lisäksi listalla on kolme kansanedustajaa ja viisi aluevaltuutettua:

 

Nimi Asuinpaikka Ikä

Ahtiainen Veli-Matti Pirkkala 42

Asunta Maria Nokia 46

Bergbom Miko Sastamala 26

Kaleva Lassi Tampere 56

Kymäläinen Sami Orivesi 47

Niemi Veijo Lempäälä 67

Puisto Sakari Tampere 45

Raevaara Aarne Tampere 61

Saarelainen Auri Valkeakoski 29

Savio Sami Ylöjärvi 46

Vigelius Joakim Tampere 25

Wesin Lisa Urjala 31

 

“Ehdokkaamme tulevat nostamaan vahvasti esille suomalaisia huolettavat teemat; suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi, elämisen kustannukset, holtiton rahan jakaminen ulkomaille, toksinen maahanmuutto ja täysin käsistä karanneet ilmastotoimet. Ehdokasryhmämme on historiallisen kova.”, avaa piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen tulevien vaalien ehdokasasettelua innosta puhkuen.

Pirkanmaan Perussuomalaiset tulee asettamaan seuraavat ehdokkaat vielä ennen juhannusta. Ehdokaslista tulee olemaan monipuolinen ja suomalaisia puhutteleva.

Lisätietoja

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry

+358 40 0791191

Kirjoitettu 12.1.2022

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry ei kannata piilopuoluetukia – aiomme äänestää demokratiarahaa vastaan

Tulevien hyvinvointialueiden aluevaltuustoille on säädetty laissa demokratiaraha, joka määräytyy puolueille valtuutettujen määrän perusteella.

”Mielestämme valtuustoryhmille räätälöity bingoraha on varojen väärinkäyttöä. Veronmaksajien rahat tulee käyttää suomalaisten hyväksi. Pirkanmaalaiset tarvitsevat lisää hoitajia, ei byrokratiaa.”, jyrisee piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

Pirkanmaan Perussuomalaisille on itsestäänselvää, että tulevan hyvinvointialueen menot tulee priorisoida. Piirihallituksen mielestä on pöyristyttävää, että tilanteessa, missä ei ole esimerkiksi varaa palkata riittävästi hoitajia terveydenhuoltoon, jaetaan satoja tuhansia euroja valtuutetuille vuosittain samalla lisäten hallinnon kustannuksia.

Pirkanmaan Perussuomalaisten valtuustoryhmä tulee äänestämään demokratiarahaa vastaan ja vastustamaan kaikkia hyvinvointialueen varjolla perustettavia hillotolppia tai muita turhia kulueriä.

Lisätiedot:

Sami Kymäläinen

Puheenjohtaja

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry

0400 791191

Kirjoitettu 12.1.2022

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry:n hallitus järjestäytyi

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry:n hallitus vuodelle 2022 järjestäytyi sunnuntaina 9.1.
pitämässään kokouksessa. Puheenjohtajana aloittaa aiemmin syyskokouksessa valittu
kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen Orivedeltä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi
valittiin Tampereen kaupunginvaltuutettu Antti Moisander. Toiseksi varapuheenjohtajaksi
valittiin kaupunginvaltuutettu Panu Koski Ylöjärveltä ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi
aiemmin piirisihteerinä toiminut Maria Nikupaavo Tampereelta. Piirisihteerinä aloittaa
Valkeakosken kaupunginvaltuutettu Auri Saarelainen. Piirin vaalipäällikkönä jatkaa Sirpa
Tuppurainen Tampereelta ja taloudenhoitajana aloittaa Anne Valtakivi Tampereelta.
Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin nokialainen kaupunginvaltuutettu Tuomo Isokangas
sekä Ossi Aho Tampereelta.

“Tällä erinomaisella kokoonpanolla on helppo lähteä tuleviin aluevaaleihin” -toteaa tuore
puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

 

Lisätietoja:
Sami Kymäläinen
Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset
040 079 1191
sami.kymalainen1@nullgmail.com

Kirjoitettu 3.11.2021

Pirkanmaan Perussuomalaisten syyskokous

Syyskokouskutsu/Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin sääntömääräinen syyskokous pidetään lauantaina 11.12.2021 klo 15:00 alkaen. Kokous pidetään Näsijärven Purjehdusseuralla osoitteessa Jänissaarenkatu 14 33410 Tampere. ‘

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä niiden lisäksi valitaan uudelleen piirin tilintarkastaja vuodelle 2021.

Kokouksen koollekutsujana piirinhallitus.


Tervetuloa kokousedustajat!
Kirjoitettu 18.10.2021

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat

Pirkanmaan Perussuomalaiset ry nimesi sunnuntaina 17.10. pitämässään piirihallituksen kokouksessa 58 ensimmäistä ehdokasta tammikuun 2022 aluevaaleihin. Nyt asetetut ehdokkaat tulevat yhdeksästätoista eri kunnasta. Perussuomalaiset tuleekin kattamaan jokaisen Pirkanmaan kunnan asettaessaan täyden 98 ehdokkaan listan.

Vaaleissa valitaan 79 edustajaa uuteen Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon. Hyvinvointialueen toimenkuvaan siirtyy kunnilta uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi. Perussuomalaiset asettaa kattavan listan eri ammattitaustoista tulevia ehdokkaita, tavoitteenaan tuoda uuteen valtuustoon asiaosaamista, joka huomioi jokaisen kunnan päätöksenteossa.

”Pyrimme turvaamaan tulevassa päätöksenteossa jokaisen pirkanmaalaisen oikeuden saada laadukasta ja välitöntä terveydenhoitoa niin, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä ja saavutettavissa”, toteaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Ensimmäiset piirihallituksen valitsemat ehdokkaat kunnittain:

Akaa

Mäki Tero

Weck Marlena

 

Hämeenkyrö

Mäkinen Janne

Soininen Virve

 

Kangasala

Heinämäki Matti

Kinnari Mia

Saarinen Susanna

 

Kihniö

Ojala Pasi

 

Kuhmoinen

Ampuja Ari

 

Lempäälä

Kallio Toni

Kuisla Johanna

Niemi Veijo

Viitanen Mikko

 

Mänttä-Vilppula

Kuronen Marko

Mäkinen Jari

 

Nokia

Asunta Maria

Isokangas Tuomo

Pulakka Jukka

Salin Matti

Toivainen Juha

 

Orivesi

Kymäläinen Sami

 

Parkano

Kallioniemi Marja

 

Pirkkala

Ristimäki-Anttila Jaana

Vuorenpää Harri

 

Pälkäne

Ahlqvist Tero

 

Sastamala

Bergbom Miko

Henriksson Sari

Prihti Janne

Kärki-Chaiwut Olli

 

Tampere

Ahmavuo Diana

Grönroos Arto

Hinkka Petteri

Kaleva Lassi

Kiviranta Joonas

Kuvaja Pirkko

Leppänen Tapani

Moisio Jani

Molari Anni

Puolimatka Marika

Raevaara Aarne

Schafeitel Yrjö

Seppänen Erkki

Viitanen Ari

 

Urjala

Lisa Wesin

 

Valkeakoski

Hyvärinen Sami

Nurmo Mikko

Rikassaari Anne

Saarelainen Auri

 

Vesilahti

Mertimo Tommi

Salo Tanja

 

Virrat

Ala-Kaarre Pirjo

 

Ylöjärvi

Heiska Mauri

Hirsimäki Tuija

Koski Panu

Lehti Inga-Mari

Pelkonen Erja

Ruuska Hannu

Selin Janne

 

Aluevaalit käydään sunnuntaina 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.

Kirjoitettu 1.3.2021

Pirkanmaan Perussuomalainen Nuoriso ry perustettu!

TIEDOTE, JULKAISUVAPAA

Pirkanmaan Perussuomalainen Nuoriso ry on perustettu Tampereella ja yhdistyksen hallitukseksi on valittu seuraava kokoonpano:

Puheenjohtaja: Auri Saarelainen (Valkeakoski)

1.varapuheenjohtaja: Aleksei Silvan (Tampere)

Sihteeri: Aleksi Siponen (Tampere)

Hallituksen jäsen: Elisaveta Siira (Tampere)

Hallituksen varajäsen Joakim Vigelius (Tampere)

Hallituksen varajäsen Miko Bergbom (Sastamala)

Pirkanmaalla on hyvä ja osaava hallitus sekä laajat taustajoukot. Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti kuntavaaleja, missä tavoittelemme useita valtuustopaikkoja ympäri maakuntaa. Ehdokashankinta on edelleen täydessä vauhdissa ja nuoria ehdokkaita on jo nyt Pirkanmaalla paljon enemmän kuin viime kuntavaaleissa.”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Auri Saarelainen.

Pirkanmaan Perussuomalainen Nuoriso ry toivoo turvallista vaalikevättä ja sitä, että haasteista huolimatta poliittiset nuorisojärjestöt tekisivät yhdessä töitä saadakseen nuoret ehdolle sekä vaaliuurnille.

Tilanne on haastava varmasti meille jokaiselle, mutta vain yhteistyöllä saamme turvattua demokratian ja herätettyä nuoret äänestämään. Pirkanmaan Perussuomalainen Nuoriso osallistuu mielellään vaalipaneeleihin ja muihin tapahtumiin.”, toteaa hallituksen varajäsen sekä Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom.

Lisätietoja:

Auri Saarelainen

Puheenjohtaja

pirkanmaa@nullps-nuoriso.fi

0440401930

Kirjoitettu 1.2.2021

Kuntavaaliehdokkaaksi!

Jos olet halukas lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaan kunnissa, helpoin tapa ilmoittaa kiinnostuksesi on ilmoittautua ehdokkaaksi puolueen sivuilla alla olevasta linkistä:

https://www.perussuomalaiset.fi/kuntavaalit-2021/lahde-ehdolle-kuntavaaleihin/

Lähde rohkeasti mukaan!

Kirjoitettu 16.11.2020

Jussi Halla-aho & Riikka Purra Pirkanmaalla!

Linkki FB-tapahtumaan:

https://www.facebook.com/events/1291380227909316

Kirjoitettu 17.3.2020

Perussuomalaiset Pirkanmaan Osuuskaupan vaaleissa

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat vahvasti mukana Pirkanmaan Osuuskauppavaaleissa 2020. Tämän linkin takaa löydät Perussuomalaisen ehdokkaasi kullakin äänestysalueella ja ohjeet äänestämiseen.

Äänestysaika on 25.3.-6.4.2020. Muista äänestää!

https://pirkanmaa.perussuomalaiset.fi/ps-ehdokkaat-pirkanm…/

Kirjoitettu 13.12.2019

Piirin puheenjohtajan joulutervehdys

Tervehdys Pirkanmaan Perussuomalaiset!

Vuosi on kääntymässä lopuilleen ja haluan tässä kohtaa esittää kiitokseni kaikille kuluneesta vuodesta! Piirinhallitus, työvaliokunta, kansanedustajat sekä kaikki kentällä väsymättömästi töitä tekevät Perussuomalaiset ihmiset: teidän ansiotanne on se, että puolue on tällä hetkellä Suomen suosituin! Vuosi 2019 tullaan varmasti muistamaan poliittisessa historiassa vuotena, jolloin Perussuomalainen puolue teki historiallisen kovan kannatusnousun ennätysajassa, joka lopulta kulminoitui upeana tuloksena eduskuntavaaleissa.

Vanhan sanonnan mukaan: tästä on hyvä jatkaa! Ensi vuonna on vaaleista välivuosi, edellyttäen että nykyinen hallitus pysyy kasassa. Ensi vuosi ei kuitenkaan ole välivuosi poliittisesta työnteosta, valmistautuminen kuntavaaleihin 2021 pitää aloittaa heti ensi vuoden alusta. Kuntavaalit ovat hieman erilaiset vaalit verrattuina muihin valtakunnallisiin vaaleihin, mutta samalla kaavalla ne voitetaan kuin muutkin! Eli kovalla työllä ja johdonmukaisella suomalaisten etua ajavalla politiikalla.

Pirkanmaan piirin pikkujoulut vietetään huomenna lauantaina Tampereen Maisansalossa. Pikkujouluja edeltää myös tapahtuma Tampereen Tammelan torilla, jossa ovat mm. kaikki meidän Pirkanmaan Perussuomalaiset kansanedustajat tavattavissa. Lisätietoa näistä tapahtumista saa mm. piirin Facebook-sivuilta tai piirisihteeriltä suoraan. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee huomisiin tapahtumiin. Itse en valitettavasti huomenna pikkujouluihin pääse johtuen aikaisemmin sovituista menoista. Haluan kuitenkin erityisesti kiittää Tampereen Perussuomalaisten aktiiveja näiden molempien tapahtumien järjestämisestä. Pitäkäähän hauska ilta!

Lopuksi haluan toivottaa teille kaikille hyvää joulun odotusta ja parempaa uutta vuotta! Ensi vuonna tehdään lisää historiaa, eikös vaan!

Jouluterverveisin,

Harri Vuorenpää
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Perussuomalaiset

Kirjoitettu 26.11.2019

Syyskokous 24.11.2019: Vuorenpää jatkaa Pirkanmaan piirin puheenjohtajana vuodelle 2020

Tiedote 24.11.2019

Julkaisuvapaa heti

Vuorenpää jatkaa Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtajana

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri piti sääntömääräisen syyskokouksensa sunnuntaina 24.11.2019 Työväenmuseo Werstaan auditoriossa Tampereella. Kokouksessa valittiin mm. piirin puheenjohtaja vuodelle 2020. Piirin puheenjohtajaksi tuli valituksi kokouksen yksimielisellä päätöksellä Harri Vuorenpää Pirkkalasta. Ensi vuosi on Vuorenpään kolmas piirin johdossa.

“Vuoden 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen alkaa heti ensi vuoden alusta. Meillä on loistava tiimi Pirkanmaalla joten kaikki on mahdollista”, Vuorenpää toteaa.

Kokouksessa vieraili myös puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra, jotka pitivät omat katsauksensa poliittisesta tilanteesta kokousväelle.

Lisätiedot:

Harri Vuorenpää,

Puheenjohtaja, Pirkanmaan Perussuomalaiset

Puh. 040 7257128

(kuva: Veli-Matti Ahtiainen)

Kirjoitettu 31.1.2019

Tue ehdokkaasi kampanjaa!

Perussuomalaiset eduskuntavaaliehdokkaat tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen kampanjointiinsa. Jos haluat tukea heitä rahallisesti, se onnistuu kätevästi puolueen vaalisivujen kautta. Linkki alla. Kiitos!

https://donation.securycast.com/ps

Kirjoitettu 10.1.2019

Jussi Halla-aho Pohjois-Pirkanmaan kiertueella!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiertää Pohjois-Pirkanmaalla neljällä eri paikkakunnalla lauantaina 19.1.2019. Paikkakunnat ovat Ikaalinen, Parkano, Kihniö sekä Virrat. Mukana kiertueella on luonnollisesti Perussuomalaisten Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokkaita.

Kiertueen aikataulu:

11:00 – 11:45 Ikaalinen/Kauppakeskus Komppi (sisätilat) Karhoistentie 3 39500 Ikaalinen

13:00 – 13.45 Parkano/K-Supermarket edusta
Keskuskatu 9 39700 Parkano

14:15 – 15:00 Kihniö/K-Market Maurintori edusta
Kihniöntie 12 39820 Kihniö

15:45 – 16:30 Virrat/S-Market edusta
Pääskyntie 13 34800 Virrat

Tervetuloa!

Facebook-tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/336716936923230/

Kirjoitettu 13.11.2018

Jussi Halla-aho Tampereella!

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho tavattavissa 1.12.2018 klo 12:00 – 12:45 Koskikeskuksen Linkosuon kahvilassa. Mukana myös poliittinen suunnittelija Riikka Purra sekä pirkanmaalaisia eduskuntavaaliehdokkaita. Tervetuloa!

Kirjoitettu 2.10.2018

Nimetyt eduskuntavaaliehdokkaat 2019

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri on toistaiseksi nimennyt 15 ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Vasemmalta ylhäältä:

Kirsi-Maarit Asplund (Tampere), Henri Häkkilä (Tampere), Lassi Kaleva (Tampere), Sami Kymäläinen (Orivesi), Heikki Luoto (Tampere), Rauno Mäki (Hämeenkyrö), Veijo Niemi (Lempäälä), Mikko Nurmo (Valkeakoski), Sakari Puisto (Tampere), Jaana Ristimäki-Anttila (Pirkkala), Sami Savio (Ylöjärvi), Marko Törhönen (Kangasala), Veikko Vallin (Tampere), Erika Veltheim (Tampere) ja Harri Vuorenpää (Pirkkala).

Nyt jos koskaan on syytä käyttää ääntäsi!

Kirjoitettu 29.4.2018

Tiedote kevätkokoukselta 29.4.2018

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat huolissaan maakunta- ja soteuudistuksen vaikutuksista yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuteen. Koko uudistuksen alkuperäiset hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kustannusten laskusta, palveluiden paranemisesta ja yhdenvertaisten palveluiden varmistamisesta kaikille on jäämässä toiveajatteluksi.

 
”Maakunnilla ei ole verotusoikeutta, joten se tulee olemaan kuin teini pyytämässä viikkorahaa valtiolta, näennäisesti kuvitellen olevansa itsenäinen toimija. Jos rahat eivät riitä palveluiden järjestämiseen, on maakunnalla näin ollen tasan yksi vaihtoehto: palveluiden karsiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa peruspalveluiden entistä kovempaa keskittämistä kasvukeskuksiin. Muu Pirkanmaa jää entistä enemmän tyhjän päälle, kun palvelut karkaavat. Miten tämä edistää yhdenvertaisten palveluiden saantia?”, toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

 
Pirkanmaan Perussuomalaiset eivät myöskään pidä vallan keskittymistä toivottavana kehityksenä. ” Jos uudistukset menevät läpi, palveluiden lisäksi myös valtaa keskittyy entistä enemmän suurille kaupungeille ja pienelle päättäjäryhmälle. On suurena vaarana, että lähidemokratian ajatus karkaa entistä kauemmaksi ja päätökset tehdään tavallisia ihmisiä kuulematta. Tällainen kehitys on huolestuttavaa”, Pirkanmaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Veijo Niemi summaa.

 
Pirkanmaan Perussuomalaiset kokevat, että maakunta- ja soteuudistuksen alkuperäiset tavoitteet on unohdettu ja uudistusta viedään eteenpäin hallituspuolueiden poliittisten lehmänkauppojen seurauksena lopputuloksesta välittämättä. Tämä ei ole tavallisen suomalaisen etu.

 
Lisätietoja:

 
Harri Vuorenpää, puheenjohtaja
P. 040 725 7128
harrivuorenpaaps@nullgmail.com

 
Jaana Ristimäki-Anttila, tiedottaja
P. 040 508 6984
jaanrist@nullgmail.com

Kirjoitettu 29.3.2018

PS-kansanedustajat: Ministeri Mykkäsen toiminta vastuutonta

Perussuomalaiset kansanedustajat Olli Immonen, Jari Ronkainen ja Sami Savio hämmästelevät sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) vähättelevää suhtautumista laittomasti maassa oleskelevien henkilöiden muodostamaan turvallisuusuhkaan ja heidän käännyttämiseensä. Mykkänen esitti alkuviikolla Huomenta Suomessa arvion, jonka mukaan tuhansien maassa laittomasti oleskelevien henkilöiden piileskely viranomaisilta ei vielä muodostaisi rajua ongelmaa.

– Kaduillamme vaeltaa tuhansia ihmisiä vailla oikeutta oleskella maassa. Silti hallitus ei ole halunnut ryhtyä vaadittaviin toimenpiteisiin estääkseen ihmisiä jäämästä laittomasti Suomeen. Osa heistä muodostaa turvallisuusuhan, vaikka ministeri jostain syystä tilannetta vastuuttomasti vähätteleekin, Olli Immonen huomauttaa.

Perussuomalaiset kansanedustajat arvelevat sisäministeri Mykkäseltä löytyvän hyvin vähän halukkuutta ryhtyä konkreettisiin toimiin maassa laittomasti oleskelevien henkilöiden poistamiseksi Suomesta huolimatta siitä, että ministerin omankin arvion mukaan muutama promille heistä voi radikalisoitua.

– Kun lisäksi otetaan huomioon Suojelupoliisin viime viikolla esittämä muistutus terrori-iskujen mahdollisuudesta Suomessakin, asettuu maan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan ministerin toiminta varsin outoon valoon. Väistämättä herää kysymys siitä, onko sisäministeri lainkaan tehtäviensä tasalla, Sami Savio ihmettelee.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä laati vastikään lakialoitteen ulkomaalaislain muuttamisesta säilöönoton tehostamiseksi. Lakialoitteen mukaan käännytyspäätöksen saanut henkilö voitaisiin ottaa säilöön päätöksen toimeenpanemiseksi sen sijaan, että kyseiset ihmiset saisivat liikkua vapaasti Suomessa.

– Nykytilanteessa käännytyspäätöstä on hankala saattaa voimaan, ja henkilöiden seuranta on käytännössä täysin mahdotonta. Kielteisen päätöksen toistuvasti saaneita turvapaikanhakijoita myös piilotellaan viranomaisilta, minkä vuoksi säilöönotto olisi täysin perusteltua, Jari Ronkainen toteaa.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan laittomasti maassa oleskelevien säilöönotto nostaisi samalla kansalaisten luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan.

– Kyselytutkimusten mukaan suuri osa suomalaisista on sitä mieltä, että laittomasti maassa olevat henkilöt kuuluisi ottaa säilöön, kansanedustajat muistuttavat.

Lisätiedot:

Olli Immonen, 09 432 3049

Jari Ronkainen, 09 432 3141

Sami Savio, 09 432 3149

Kirjoitettu 15.1.2018

Tiedote henkilövalinnoista 2018

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat tänään 14.1.2018 valinneet johtohenkilönsä vuodelle 2018. Piirin puheenjohtajana toimii jo aikaisemmin syyskokouksessa valittu Harri Vuorenpää Pirkkalasta. Tänään tehtiin valintoja seuraavasti: 1. varapuheenjohtaja: Veijo Niemi (Lempäälä), 2. varapuheenjohtaja: Sari Henriksson (Sastamala), 3. varapuheenjohtaja: Rauno Mäki (Hämeenkyrö), piirisihteeri ja taloudenhoitaja: Kirsi Kallio (Lempäälä) ja tiedottaja: Jaana Ristimäki-Anttila (Pirkkala). Piirin työvaliokuntaan valittiin lisäksi Seikku Kaita (Tampere) sekä Ville Kartaslammi (Ikaalinen).

“Meillä on koossa rautainen tiimi, jonka kanssa voi luottavaisin mielin mennä kohti tulevia vaaleja. Piiri ja koko puolue on menossa oikeaan suuntaan. Suomalaisten asioiden ajaminen on prioriteetti kaikessa. Tästä ei tingitä!”, toteaa puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Tulevat presidentinvaalit ovat seuraava koitos, vaalipäivä on sunnuntaina 28.1.2018. ” Suomi kuuluu ensisijaisesti suomalaisille, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ja perusteettomasti turvapaikkaa hakeneet eivät täällä voi oleilla yhteiskunnan piikkiin. Eli rajat kiinni, koska tiukalla rajavalvonnalla säästämme oman maan kansalaisten hyväksi todella suuret summat.” , kertaa varapuheenjohtaja Veijo Niemi presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren teesejä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Harri Vuorenpää p. 0407257128
Tiedottaja, Jaana Ristimäki-Anttila p . 0405086984

(Kuvassa vasemmalta: Kirsi Kallio, Sari Henriksson, Harri Vuorenpää ja Veijo Niemi.)

Kirjoitettu 4.1.2018

Laura Huhtasaari Pirkanmaalla!

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kiertää Pirkanmaalla 12.1.2018. Lisätietoja täältä!

Kirjoitettu 24.10.2017

Maakuntavaaleihin ehdolle

Käy jo ilmoittautumassa maakuntavaaleihin ehdolle.

Ehdokasasettelu alkaa presidentinvaalien jälkeen.

https://ehdolle.perussuomalaiset.fi

 

 

Kirjoitettu 8.4.2017

Pirkanmaan ennakkoäänet paikkakunnittain

Oheisessa taulukossa on ennakkoon annetut äänet:

Äänioikeutetut
yhteensä
Miehet Naiset Äänestäneet (%) Äänestäneet lkm
Akaa 13238 1543 1929 26,20 % 3472
Hämeenkyrö 8335 1049 1220 27,20 % 2269
Ikaalinen 5865 990 1164 36,70 % 2154
Juupajoki 1586 269 302 36,00 % 571
Kangasala 23810 2748 3283 25,30 % 6031
Kihniö 1663 322 365 41,30 % 687
Lempäälä 16479 1782 2186 24,10 % 3968
Mänttä-Vilppula 8755 1128 1382 28,70 % 2510
Nokia 25546 3217 4098 28,60 % 7315
Orivesi 7556 1104 1376 32,80 % 2480
Parkano 5501 964 1050 36,60 % 2014
Pirkkala 14401 2013 2440 30,90 % 4453
Punkalaidun 2502 382 404 31,40 % 786
Pälkäne 5359 747 901 30,80 % 1648
Ruovesi 3836 648 823 38,30 % 1471
Sastamala 20269 2577 3316 29,10 % 5893
Tampere 190487 24110 30192 28,50 % 54302
Urjala 4049 486 558 25,80 % 1044
Valkeakoski 16960 1924 2410 25,60 % 4334
Vesilahti 3257 318 369 21,10 % 687
Virrat 5808 896 1110 34,50 % 2006
Ylöjärvi 24228 2753 3411 25,40 % 6164

 

Kirjoitettu 3.4.2017

Vaalipäivä lähestyy

Monilla paikkakunnilla on Perussuomalaiset olleet torilla. Jäljellä on kuusi päivää varsinaiseen vaalipäivään, vielä on muutama päivä aikaa käydä ennakkoon äänestämässä. Ennakkoon on tähän mennessä käynyt 15,5 %:a äänioikeutetuista äänestämässä. Pirkanmaalla eniten ennakkoääniä on annettu: Juupajoella (21,3 %), Kihniössä (21,2 %), Ikaalisissa (20,8 %), Ruovedellä (20,4 %) ja Orivedellä (20 %). Vuoden 2012 vaaleissa Pirkanmaalla perussuomalaiset saivat 13,5 prosenttia äänistä, mikä oli 7,8 prosenttiyksikköä enemmän kuin neljä vuotta aikaisemmin pidetyissä kunnallisvaaleissa.

Kirjoitettu 23.2.2017

Viimeisiä päiviä ilmoittautua ehdokkaaksi

Kuntavaaliehdokkaiden asettelu päättyy 28.2. klo 16:00, jonka jälkeen ehdokkaaksi ei näissä vaaleissa pääse.

 

Kirjoitettu 23.2.2017

Löydä kuntavaaliehdokkaasi

Pirkanmaan kuntavaaliehdokkaita voi hakea täältä.

vaalit.perussuomalaiset.fi

 

Kirjoitettu 15.2.2017

Ministeri Mattilan maakuntakierroksen ohjelma

Tiedoksenne alla oleva ministeri Mattilan maakuntakierroksen ohjelma.

Pe 24.3.

klo 17.30 – 19.00 Sote-infotilaisuus päättäjille Sastamala, Sylvään koulun auditorio, Ojansuunkatu 8, 38200 Sastamala

klo 19.00 – 21.00 Ministeri toimittajien tavattavissa, kaupunginjohdon tapaaminen ja alueen PS tapaaminen, Puistokatu 4, 38200 Sastamala

La 25.3.

klo 10.00 – 11.30 PS-teltalla Vammalan (Sastamalan) tori, Torikatu, 38200 Sastamala

klo 15.30 – 16.00 Vaalitoimisto, 31900 Punkalaidun

klo 16.00 – 17.00 PS-yleisötilaisuus, hernekeittotarjoilu, Pietarin aukio, 31900 Punkalaidun

Sote-infotilaisuuden kutsut lähtevät (ensi viikolla) ministeriöstä Pirkanmaan kuntiin ja sitä kautta päättäjille. Jos kutsua ei jostakin syystä kuulu voitte ensi viikosta lähtien ilmoittautua tilaisuuteen tämän linkin kautta http://alueuudistus.fi/ministeri-mattilan-maakuntakierros-2017 .

Ystävällisin terveisin

Tiina Ullven-Putkonen

Kirjoitettu 13.1.2017

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vieraili Pirkkalassa

Kun Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vieraili Pirkkalan valtuustosalissa joulukuussa, hän piti ajatuksia herättävän puheen perussuomalaisten hallitusvastuusta. Perussuomalaisten kannatus on kokenut kovia sen jälkeen, kun kansa äänestämällä mahdollisti hallitusvastuun vastaanoton. Galluppien mukaan suosio on laskenut, vaikka perussuomalaisten tulo hallitukseen on tuonut paljon positiivisia muutoksia. Maahanmuuttopolitiikka on järkevöitynyt ja tiukentunut, EU-politiikassa liittovaltiokehityksen sijaan taloudellinen yhteistyö on lisääntynyt. Sampo Terho vakuutti puheessaan, että uusia eurotukipaketteja ei enää lähde Suomesta, nyt kun edellisen hallituksen lupaamat paketit on toimitettu.

Hallitusta ja erityisesti perussuomalaisia syytetään talouteen liittyvistä leikkauksista. Pitää silti muistaa, että perussuomalaisten tavoite on pitää pienten- ja keskituloisten puolia. Uudet veroratkaisut auttavat pieni- ja keskituloisia, veroalennukset eläkeläisiä. Vaikka hallituksen onkin leikattava kansaneläkeindeksistä 0,85 % eli siis 85 senttiä 100 eurosta, niin samalla kaikkein köyhimpien eläkeläisten takuueläkettä nostetaan noin 30 euroa. Valitettavasti julkisuuteen ei tule asioita, joita perussuomalaiset ovat vastustaneet tai saaneet peruutettua, kuten esimerkiksi eläkeläisten asumistuen leikkaus. Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman lupauksista on saatu eteenpäin tällä hetkellä reilut 50 eli väitteet siitä, että vaalilupauksia ei ole pidetty ovat turhia. Asiat vain eivät etene niin nopeasti kuin kansa odottaa ja kompromisseja on pakko tehdä, koska perussuomalaiset tahtovat tehdä hyvää yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Kuten tapana on, niin oppositiosta on aina helppo huudella. Perussuomalaiset ovatkin valmiita kysymään oppositiossa olevilta puolueilta, että jos he nousevat seuraavissa vaaleissa hallitukseen, niin mitkä tehdyt leikkaukset he olisivat valmiita julkisesti peruuttamaan. Sampo Terho moitti sitä kuinka helposti juuri perussuomalaisia hallitusvastuusta arvostellaan, sillä jos noudatetaan hallitusohjelmaa, ollaan tahdottomia seuraajia, mutta jos ei noudateta, niin ollaan rettelöitsijöitä.

Perussuomalaisten henki, aatteet ja ihanteet eivät ole muuttuneet. Olemme olleet monista asioista huolissamme, huolemme ovat toteutuneet. Emme kipitä vanhojen puolueiden linjoilla, me pärjäämme totuuden voimalla.

Sampo Terho painotti puheessaan sitä, että yksilön työn kautta yhteiskunta pärjää, tarvitaan vapautta, ei holhousta. Tällä hetkellä pyritään saamaan eduskunnassa läpi kansalaisaloite aitoavioliitosta. Matkaviemisenä Terho vei mukanaan motoristien huolen motoristiverosta ja sen vaikutuksista motoristiharrastukseen sekä kirjan ”Ransu Karvakuonon pikkujuttuja ja ruokapakinoita”.

Jaana Ristimäki-Anttila

PS

Valtuutettu, valtuuston 2.vpj

Kirjoitettu 23.11.2016

Poliittinen Superviikonloppu Pirkkalassa 2-4.12.2016 ja Mattilan vierailu Mänttä-Vilppulassa 3.12.2016

Perussuomalaisten Superviikonloppu Pirkkalassa alkaa perjantaina 2.12.2016 kello 18.00, kun sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan saapuu tapaamaan Pirkanmaan piirin sote-vaikuttajia. Ministeriö on lähettänyt kutsut. Kello 20.00 alkaa Mattilan toinen tilaisuus, joka on avoin kaikille. Tilaisuudet pidetään Pirkkalan valtuustosalissa. Paikalla kahvitarjoilu.

Lauantaina 3.12.2016 sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vierailee Mänttä-Vilppulan kaupungintalon valtuustosalissa 9.30-10.30.

Sunnuntaina 4.12.2016 puolustusministeri Jussi Niinistö vierailee sekä Pirkanmaan piirin syyskokouksessa kello 13.00 että Pirkkalan Partolan Citymarketin Kahvila Coffiinossa klo 14.30.

Sunnuntaina 4.12.2016 saapuu Pirkkalan valtuustosaliin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Tämä tilaisuus on avoin kaikille. Pirkkalan PS tarjoaa kahvit.

Olette kaikki tervetulleita.

Politiikan superviikonloppu!-3

Kirjoitettu 11.10.2016

Kuntavaaliehdokkaaksi

Oletko kiinnostunut kuntasi/kaupunkisi asioista? Kuntavaalit järjestetään seuraavan kerran jo ensi keväänä ja ehdokasasettelu on käynnissä kaikilla paikkakunnilla.

Lähde mukaan vaikuttamaan ota yhteyttä piirisihteeriin tai suoraan paikkakuntasi paikallisyhdistykseen.

Lähde mukaan nostamaan sykettä paikkakunnallasi!

Kirjoitettu 11.10.2016

Pirkanmaan piiri nostaa sykettä!

Pirkanmaan piirin työvaliokunnan jäseniä sekä Varsinais-Suomen työvaliokunnna jäseniä tapasivat torstaina 5.10.2016 Pirkkalan ABC:llä ja vaihtoivat kuulumisia sekä pohtivat tulevaa ja samalla nostivat sykettä Pirkkalassa!

Ajatusten vaihto oli vilkasta koko parituntisen tapaamisen ajan ja Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Janne Aso toivottikin Pirkanmaalaiset uudelle tapaamiselle heille päin.

Piirien tapaaminen ABC:lläKuvassa takarivistä vasemmalta: Ari Prihti, Lauri Heikkilä, Juhani Pilpola, Veijo Niemi, Janne Aso, Olli-Pekka Ahokas ja Taisto Penttilä. Alarivi: Kirsi Kallio, Minna Mäntymäki, Sirkku Saarinen, Jaana Ristimäki-Anttila, Pirjo Lampi, Tuija Ketonen ja Berit Suomi.

 

Kirjoitettu 7.8.2016

Orivedellä 06.08.2016 kokouksia ja tapaamisia

Lauantaina 6.8.2016 pidimme Pirkanmaan piirin ylimääräisen kokouksen Oriveden Kaupungintalossa. Kokouksen alussa Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto kertoi Oriveden historiasta, nykypäivästä ja hiukan myös tulevaisuuden suunnitelmista. Kuntasihteeri Heimo Konttinen kävi kertomassa ensi kevään kunnallisvaaleihin liittyvää asiaa ja tsemppasi tehokkaaseen ehdokashankintaan. Itse kokous meni tututtuun tapaan asioista innokkaasti keskustellen. Paikalla oli myös kansanedustajat Lea Mäkipää ja Sami Savio. Martti Mölsä ehti istumaan vain piirihallituksen kokouksen ajan ja kiirehti sitten jo takaisin Punkalaitumelle.

Ennen kokouksia Oriveden touhukas osasto pystytti PS-teltan kaupungintalon edustalle ja siellä käytiinkin mieluisia keskusteluja. Oli hienoa saada paikalle kolme Pirkanmaan piirin kansanedustajaa.

 

 

Kirjoitettu 18.4.2016

Kevätkokous Hyynilän Seuratalolla 17.4.2016

Tiedote 17.4.2016
Julkaisuvapaa
Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin kevätkokous pidettiin tänään 17.4.2016 Sastamalassa Hyynilän Seuratalolla. Kokouksessa käsiteltiin kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Paikalla olivat myös kansanedustajat Sami Savio ja
Martti Mölsä, jotka kertoivat ajankohtaisista asioista ja vastasivat kokouksessa annetuihin evästyksiin ja esitettyihin kysymyksiin. Kokouspaikan ja loistavat tarjoilut hoiti Hyynilän Seurataloa emännöivä Maire Villo.
Huhtikuun alussa Pirkanmaan piirin hallitus erotti 1. varapuheenjohtajansa luottamuspulan vuoksi. Tänään ennen kevätkokousta pidetyssä piirihallituksen kokouksessa valittiin uudeksi 1. varapuheenjohtaksi Jaana Ristimäki-Anttilan Pirkkalasta. Hän jatkaa myös piirin tiedottajana.
Kirjoitettu 22.8.2015

Pirkanmaalaisia valittu puolueen johtoon

Puoluehallituksen jäsenet valittiin puoluevaltuuston kokouksessa 12.3.2016. Pirkanmaata pääsi edustamaan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi. Puoluevaltuustoon Pirkanmaalta kuuluvat Heikki Luoto, Sari Henrikkson ja Veijo Niemi.

 

Kirjoitettu 24.9.2014

Pirkanmaalla ennätysmäärä Perussuomalaisia ehdokkaita seurakuntavaaleissa

Monessa seurakunnassa Perussuomalaiset ovat mukana vaaleissa ensimmäistä kertaa, kuten Tampereella jossa omilla listoilla on kaikissa neljässä suomenkielisessä seurakunnassa yhteensä 18 ehdokasta. Katso Tampereen seurakuntavaalisivut http://yhteys.info/kirkkovaalit2014/Tampere/

Pirkanmaan piirin ehdokkaita:

AKAAN SEURAKUNTA
Tero Mäki
Aki Andersson

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA
Aku Ankelo
Erkki Rikala
Veli-Pekka Niininen

IKAALISTEN SEURAKUNTA
Timo Tuomisto
Eira-Maija Reunanen
Ville Kartaslammi
Petri Jokinen
Kimmo Kari
Virve Heiska
Ari Tiensuu

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA
Reijo Jakovuori
Kirsi Kallio
Jan Åhman

PIRKKALAN SEURAKUNTA
Perussuomalaiset ja sitoutumattomat yhteislistalla
Jorma Turunen
Armi Kärki
Milo Anttila
Saija Vuorenpää
Jaana Ristimäki-Anttila
Harri Vuorenpää
Markku Tuominen
Sakari Ahola
Tapio Matsola
Henna Palin
Arja Krossbeck-Juhola
Tuija Kaivanto

PÄLKÄNEEN SEURAKUNTA
Yhteislistoilla
Minna-Liisa Virpinen
Tero Ahlqvist

TAMPERE
ETELÄINEN SEURAKUNTA
Seikku Kaita
Teija Lätti
Varpu Vartiainen
Marja-Liisa Ihalainen
Heikki Taimisto
HARJUN SEURAKUNTA
Markku Grönroos
Pentti Hupanen
Terhi Kiemunki
Kari-Pekka Rauhala
Arja Tuppurainen
Antti Suonvieri
MESSUKYLÄN SEURAKUNTA
Mikko Hamunen
Kari Lindbom
Jouko Salo
TUOMIKIRKKOSEURAKUNTA
Seppo Silvennoinen
Ilmo Sorri
Erika Veltheim

VALKEAKOSKEN SEURAKUNTA
Yhteislistalla
Ritva Räisänen

VIRRAT
Jussi Helin
Pirjo Kankilampi
Pentti Luodes
Tytti majanen
Kari Savinen
Kalervo Suomela

YLÖJÄRVI
Heleena Pekkala
Minna Polvi
Jukka Jussila
Matti Ylitalo
Tuija Hirsimäki

Kirjoitettu 14.8.2014

Perussuomalaisten ohjelmasta Tampereen toimintamalli

On hienoa huomata, että Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on ottanut oppia Tampereen Perussuomalaisten kuntaohjelmasta ja on samoilla linjoilla pormestari- ja tilaaja-tuottajamalleista. On kuitenkin harhauttavaa väittää, että tämä olisi avaus järjestelmän purkamiseen. Tampereen Perussuomalaisten kuntaohjelmaan tavoite mallin purkamisesta kirjattiin jo vuonna 2012 ja asiaa on yritetty edistää kaikin tavoin. Esimerkiksi valtuuston budjettikokouksessa 18.9.2013 oli valtuustolla tilaisuus äänestää apulaispormestareiden määrän vähentämisestä ja tilaaja-tuottajamallin hallitusta alasajoon ryhtymisestä kun Perussuomalaiset esittivät molempia. Molemmissa äänestyksissä puolesta äänesti vain Perussuomalaisten valtuutetut, Yrjö Schafeitelin äänestäessä tyhjää. Kaikki muut valtuutetut äänestivät niitä vastaan, myös Sanna Marin. Kaikilla ryhmillä tulevat esitykset oli hyvissä ajoin etukäteen tiedossa. Esitysten toteuttamisen säästövaikutukset olisivat olleet jo kuluvana vuonna n. 8 miljoonaa euroa.

Katson pitkälti Perussuomalaisten aloitteiden ja esitysten paineen vaikutukseksi sen, että Tampereen kaupunki selvittää parhaillaan yliopiston kanssa nykyistä toimintamallia. Valtuustoaloitteeni konsernihallinnon henkilöstöselvityksistä käsitellään tulevan maanantain valtuustossa ja päätösesityksessä todetaan, että selvitystä tilaaja-tuottajamallin purkamisesta ei tehtäisi koska se lisäisi hallinnollista työtä, lisäksi todetaan ettei ole tarkoituksenmukaista vertailla hallintohenkilöstön määriä ja kustannuksia vuodesta 2007 (tiltun alkamisesta) alkaen. Molemmat ovat oleellisia asioita ja voidaan tehdä meneillään olevan selvityksen sisällä.

Tutkimuksen toteuttajatyöryhmän tekemän henkilöstökyselyn mukaan nykyisen mallin aikana tehokkuutta ei olla onnistuttu luomaan, vaan hyödyt on hukattu kasvaneeseen byrokratiaan, hallinnon tasoihin ja hallintotyöhön. Myös pormestarimalli saa kritiikkiä osakseen epäselvän vastuujaon osalta. Henkilöstöstä varsin moni kannattaa pormestarimallista luopumista. Johtaminen ja esimiestyö saavat osakseen kritiikkiä erityisesti huonosta tiedonkulusta, avoimuuden puutteesta ja luottamuksen puutteesta. Johtamisen koetaan heikentyneen.
Ei ole ensimmäinen kerta kun demarit ovat apinoimassa Perussuomalaisten esityksiä omiin nimiinsä. Viime syksyn budjettikokouksessa esitimme, että kaupungin energiasäästötavoitteet pitäisi rajata niin, etteivät ne rajoita ilmastoinnin käyttöä mm. kouluissa ja päiväkodeissa. Kaikki demarivaltuutetut äänestivät vastaan ja tekivät lähes sanasta sanaan saman aloitteen seuraavaan valtuuston kokoukseen.

Tässäkään tapauksessa ei ole merkitystä kuka ottaa sulan hattuun, vaan tärkeintä on, että asia etenee ja tulevaisuudessa on mahdollista siirtää säästöt hallinnosta suorittavaan portaaseen. Eihän henkilöstösäästöjä voida sisäisesti siirtää investointeihin?

Terhi Kiemunki
puheenjohtaja
Tampereen Perussuomalaiset
040 7602975

Kirjoitettu 5.7.2014

Pirkanmaan Perussuomalaiset on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaita 2015

Pirkanmaan Perussuomalaiset on nimennyt ehdokkaikseen eduskuntavaaleissa 2015 Jaana Ristimäki-Anttilan ja Harri Vuorenpään Pirkkalasta, Marko Törhösen Kangasalta, Timo Tukian Mänttä-Vilppulasta, Veijo Niemen Lempäälästä, Sami Savion Ylöjärveltä, Mika Laakson Nokialta, Tero Ahlqvistin Pälkäneeltä sekä Seppo Silvennoisen ja Kirsi-Maarit Asplundin Tampereelta. Aiemmin nimettiin jäsenäänestyksessä viisi eniten ääniä saaneet Mikko Nurmo Valkeakoskelta sekä Sakari Puisto, Tiina Elovaara, Terhi Kiemunki ja Heikki Luoto Tampereelta. Lisäksi piiri nimesi ehdokkaiksi kansanedustajat Lea Mäkipään Kihniöstä ja Martti Mölsän Punkalaitumelta. Perussuomalaiset ovat nimenneet yhteensä 17 ehdokasta Pirkanmaalta.

Kirjoitettu 30.6.2014

Pitäähän kesällä juhliakkin

Pirkanmaan Perussuomalaisten kesäretki lauantaina 26.7.2014
Tampereella Teatteri Viikinsaareen

Lähtö Laukontorin satamasta klo 13.00

Teatteri Viikinsaari
Kuumia aaltoja ja laastareita klo 15.00-17.00
http://teatteriviikinsaari.fi/kuumia-aaltoja-laastareita/

Viikinsaaressa on mahdollisuus ruokailla ravintolassa tai grillata omia eväitään. Paluumatkalle pääsee tunnin välein.
http://www.hopealinja.fi/sivut/viikinsaari.htm

Ilmoittaudu mukaan maksamalla lippusi 10.7. mennessä

Omavastuuosuus 25 € jäsenet/37 € muut 
Pirkanmaan Perussuomalaisten tili FI44 5731 1740 0155 76. 
Laita viestikenttään osallistujien nimet!

Lippuja on rajoitettu määrä!

Olethan Laukontorin satamassa viimeistään 12.45!

Lisätietoja Pentti Hupanen 0400631963

Kirjoitettu 28.6.2014

Pirkanmaan Perussuomalaiset nimesi eduskuntavaaliehdokkaita

Pirkanmaan Perussuomalaisten jäsenäänestyksessä viisi eniten ääniä saanutta on nimetty ehdokkaiksi eduskuntavaaleissa 2015. Äänimäärien mukaisessa järjestyksessä valituksi tulivat piirin puheenjohtaja Mikko Nurmo Valkeakoskelta (ääniä 70), europarlamenttivaaleissa ehdokkaana ollut tamperelainen Sakari Puisto (ääniä 64), Tampereen kaupunginvaltuutettu Tiina Elovaara (ääniä 55), Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki (ääniä 55), Tampereen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Heikki Luoto (ääniä 52). Lisäksi piiri nimesi ehdokkaiksi kansanedustajat Lea Mäkipään Kihniöstä ja Martti Mölsän Punkalaitumelta.

Kirjoitettu 8.6.2014

Lea Mäkipää ehdolle eduskuntavaaleihin

TIEDOTE
Julkaisuvapaa 3.6.2014

Lea Mäkipää ehdolle eduskuntavaaleihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Lea Mäkipää asettuu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Mäkipää on Kihniöstä ja nyt eduskunnassa neljättä kauttaan.

Päätös ehdokkuudestani oli lopulta helppo tehdä, vaikka kävin itseni ja perheeni kanssa monia keskusteluja aiheesta toteaa Lea Mäkipää. Olen vuosikaudet ollut aktiivinen ihmisten ja maaseudun puolustaja ja tehnyt työtä niin kansanedustajana kuin yksityishenkilönä edustamieni arvojen pohjalta. Tämä työ on verissä ja sydämessä. Haluan käyttää kertyneet taitoni ja tietoni yhteiseksi hyväksi, rakentamalla politiikan keinoilla parempaa Suomea ja Pirkanmaata.

Päätökseni olisi ollut toinen, jos Suomen asiat olisivat nyt hyvällä mallilla. Suurtyöttömyys, kuntien ja valtion välinen epäselvä tehtävien jako, sote-soppa sekä maaseudun elinehdot, niihin haluan olla vaikuttamassa.

On vaara, että tässä talousahdingossa tehdään suuria sosiaali- ja talouspoliittisia ratkaisuja, joka jakaa kansaa ja alueita entistä enemmän. Haluan toimia sillan rakentajana nopeasti muuttuvassa maailmassa, tuomalla inhimillistä näkemystä rahan arvojen rinnalle. Sitä työtä eduskunnassa edelleen riittää ja siihen työhön olen täysin sitoutunut, sanoo Mäkipää.

Lisätiedot: Lea Mäkipää, puh. 09-4323120

Kirjoitettu 16.4.2014

Pirkanmaan Perussuomalaisten julkilausuma

Pirkanmaan Perussuomalaisten julkilausuma kevätkokouksessa 12.4.2014

Perussuomalaiset suurimpana oppisitiopuolueena ovat onnistuneet ylläpitämään kritiikkiä koskien kuntien pakkoliitoslakiehdotusta, jonka kaatuminen on suomalaisten maakuntien voitto lähidemokratialle.

 

Pirkanmaan Perussuomalaisten puolesta

Kirjoitettu 27.3.2014

Sote-uudistuksen myötä tilaaja-tuottajamalli on purettava Tampereella

On suuri helpotus todeta, että voimme lopettaa kuntien pakkoliitoskeskustelun. Tampere ja kehyskunnat saavat unohtaa myös kaksiportaisen hallintomallin, ns. Euroopalaisen kaupungin, uuden sote-suunnitelman pohjalta siihen ei ole enää perusteita.

Tampereen Perussuomalaisten mielestä pormestari- ja tilaaja-tuottaja –mallin purkaminen voidaan aloittaa rinnakkain sote-ratkaisun toteutuksen kanssa. Kaupunki ei uudistuksen jälkeen enää tilaa itseltään sote-palveluita, joten tämä kallis ja byrokraattinen organisaatio joka on alusta asti paisuttanut hallintoa on syytä lopettaa.
Nyt pitää miettiä tarkkaan ratkaisua sille, miten kuntien päätösvalta omiin palveluihin pidetään demokraattisena, eivätkä ne joudu vain maksajan rooliin. Peruspalvelurakennetta tulee pohtia ja tuoda esille uusia vaihtoehtoja palveluiden tuotantoon kaupunkilaisten edun mukaisesti.

Malli tuo parhaimmillaan valtavasti säästöjä, purkaa päällekkäisyyksiä, sujuvoittaa palvelujen saatavuutta ja parantaa niiden laatua. Tärkeintä on, että nyt mennään eteenpäin isoin askelin kolmen vuoden kehän kiertämisen sijaan.

Tampereen Perussuomalaiset

Lisätietoja
Terhi Kiemunki
puheenjohtaja
040 7602975

Heikki Luoto
1. varapuheenjohtaja
0452362838

Kirjoitettu 18.3.2014

PIRKANMAALAISET OLIVAT RUNSASLUKUISENA MUKANA SEMINAARIPÄIVÄNÄ TAMPEREELLA

trekokous_pekka_kataja

Pirkanmaalla vietettiin onnistunut seminaaripäivä lauantaina 8.2.2014. Aamun ensimmäisellä tunnilla päästiin hyvään alkuun Tampereen kaupunkiseudun kuntarakennekeskustelussa. Selvitysmies Rauno Saaren loppuraportti julkaistiin 28.1. ja sen mukaan kaupunkiseudulla jatketaan neuvottelua kahden rakennesuunnitelman pohjalta, yhden kunnan tai kaksiportaisen hallintojärjestelmän. Seutukunnan Perussuomalaiset kokoontuvat lähiviikkoina jatkamaan yhteisen linjan muodostamista. Emme hyväksy esitettyjä vaihtoehtoja, meidän vaihtoehtomme keskipisteenä on ihminen.

Varsinaiseen seminaaripäivään kokoontui lounaan jälkeen runsaslukuinen yleisö ympäri Pirkanmaata. Tampereen ja Pirkanmaan Brysselin toimiston EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen kertoi Euroopan Unionin historiasta ja EU-toimistomme toiminnasta. Toimisto on edunvalvojamme Brysselissä yhteistyössä laajan alue- ja paikallistason verkoston kanssa. Paikanpäällä pääsemme ajoissa vaikuttamaan pirkanmaalaisille tärkeisiin asioihin. Pirkanmaan liiton aluekehitysjohtaja Jukka Alasentie esitteli uutta rakennerahasto-ohjelmaa 2014-2020. Rakennerahastokautta varten luodaan yksi ohjelma-asiakirja, joka kattaa sekä Euroopan aluekehitysrahaston että Euroopan sosiaalirahaston toimet. Suomi jaetaan kahteen suuralueeseen, joille kummallekin luodaan oma toimenpideohjelmansa. Uudet suuralueet ovat Etelä- ja Länsi-Suomi sekä Itä- ja Pohjois-Suomi. Rakennerahastokauden hallinnointia on tarkoitus keventää mm. niin, että Länsi-Suomen alueella yksi liitto toimii koordinoivana. Pirkanmaalla on osaamista asian hoitamiseen ja se on sijaintinsa puolesta helposti saavutettavissa. Esitysten aikana tutustuttiin myös muuhun EU-rahoitukseen. Sekä yleisö että esittelijät olivat tyytyväisiä vuorovaikutteiseen tilaisuuteen. Jukka ja Hannele kertoivat että olimme ehkä luoneet kokonaan uuden toimintakulttuurin. Tilaisuus oli heillekin ensimmäinen vastaava ja he luonnehtivat sitä kuvaavasti ”raikkaaksi”.

Loppupäivän ohjelmasta huolehti ansiokkaasti järjestösihteeri Pekka Kataja. Käytiin läpi puolueen organisaatiorakennetta, sääntöjä ja Perussuomalaisten asemaa puoluekartalla mm. taloustutkimuksen pohjalta. Pirkanmaan Perussuomalaisten hyvä yhteishenki näkyi ja kuului seminaariväen keskuudessa, yhteisistä tavoitteista ja poliittisesta linjasta ollaan myös yksimielisiä. Agendamme on vahva, siitä joko pidetään tai sitä vihataan.

Perussuomalaisilla on Pirkanmaalla on joka kunnassa aktiivisia jäseniä järjestötyössä ja luottamustehtävissä vakiinnuttamassa asemaamme. Omasta linjasta ja ohjelmista ei tingitä ja epäkohtiin puututaan. Heikkoudeksemme koetaan, että meillä ei ole muiden isojen puolueiden tapaan virkakoneistoa jonka turvin pystytään reagoimaan nopeasti esille tuleviin asioihin, meillä ei ole myöskään paikallista mediaa jonka avulla saamme julkistettua näkemyksiämme ajankohtaisiin paikallisiin asioihin. Jäsenistön yhteinen kanta on, että ainakin vaalivuosina puolueen pitäisi lisätä palkallista väkeä, vaikka talkoohenki onkin hyvä. Myös markkinointiin ja mediaan pitäisi olla resursseja. Eurovaalityöhön lähdetään kovalla taistelumielellä, kaikki ymmärtävät tulevien vaalien tärkeyden ja tavoitteena on tietenkin voitto.

Terhi Kiemunki, sihteeri
Pirkanmaan Perussuomalaiset

Kirjoitettu 28.2.2014

Pirkanmaallakin on oma EUROVAALIEHDOKAS

Pirkanmaalla on ihan oma ja meidän mielestä erinomainen ehdokas.

On se meidän Sakari Puisto niin ern´omanen että joutui vapaata vaatimaan Cambridgen kylän yliopistolta päästäkseen hoiteleen näitä ehdokasjuttuja.

Me Pirkanmaalla asuvat Suomalaiset tavalliset ihmiset valitsimme Sakari Puiston ehdokkaaksemme pitäen silmällä maakuntamme ja maamme parasta, toivoa paremmasta, vakaammasta ja puhtaammasta Pirkanmaasta jossa on meille kaikille työtä ja toimeentuloa.

Näihin toiveisiin vastaa ehdokkaamme sivistys ja kokemus. Se ei haittaa että kykenee vänkäämään useammalla kielellä, pitämään vielä osan taidoistaan piilossa, että saa ikään kuin salaa kuunnella muiden keskusteluja, eivät välttis tiedä osaamistasoa kokonaan.

Sakari Puisto on mieleltään Suomalainen ja Pirkanmaalainen, siis MEIDÄN EHDOKAS.

Kirjoitettu 26.11.2013

Nurmo aloittaa kolmannen kautensa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtajana

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat yksimielisesti valinneet jatkamaan puheenjohtajana Mikko Nurmon Valkeakoskelta

Muut hallituksen jäsenet valittiin seuraavasti:

Tero Mäki varajäsen Aki Andersson, Akaa

Mikko Mänty varajäsen Rauno Mäki, Hämeenkyrö

Ari Heiska varajäsen Ville Kartaslammi, Ikaalinen

Harri Hanweg varajäsen Leo Nurmi, Kangasala

Hannu Depner varajäsen Vellu Mäkinen, Kangasala

Hannu Koivistoinen varajäsen Markku Mäkinen, Kihniö

Veijo Niemi varajäsen Kirsi Kallio, Lempäälä

Timo Tukia varajäsen Tapio Latonen, Mänttä-Vilppula

Tuomo Isokangas varajäsen Juha Toivainen, Nokia

Mika Laakso varajäsen Maija Sissala, Nokia

Kai Linkopuu varajäsen Maria Paasirinne, Orivesi

Reijo Ojennus varajäsen Kalevi Niemenmaa, Parkano

Harri Vuorenpää varajäsen Jaana Ristimäki-Anttila, Pirkkala

Martti Mölsä varajäsen Ari Prihti, Punkalaidun

Jari Laukkanen varajäsen Timo Soini, Pälkäne

Pasi Kuosa varajäsen Hannu Salminen, Ruovesi

Kalevi Heiskala varajäsen Katariina Siuronen, Sastamala

Tapani Leikas varajäsen Sari Henriksson, Sastamala

Terhi Kiemunki varajäsen Vesa Rappu, Tampere

Heikki Luoto varajäsen Kari Lindbom, Tampere

Maarit Suonsivu varajäsen Jouko Salo, Tampere

Pentti Hupanen varajäsen Jari Liukko, Tampere

Arja Tuppurainen varajäsen Kirsi-Maarit Asplund, Tampere

Pertti Nuutinen varajäsen Mauri Rintamaa, Urjala

Tarja Ahonen varajäsen Kimmo Seppälä, Valkeakoski

Minna Kamppari varajäsen Ossi Sivula, Valkeakoski

Ari Perämaa varajäsen Tom Lahti, Vesilahti

Kalervo Suomela varajäsen Tytti Majanen, Virrat

Toni Kolehmainen varajäsen Tuija Hirsimäki, Ylöjärvi

Tomi  Saaristo varajäsen Mauri Heiska, Ylöjärvi

Kirjoitettu 18.11.2013

Pirkanmaan Perussuomalaiset osallistuvat ja vaikuttavat maakuntakaavan suunnitelmaan

Maakuntakaava on pitkän tähtäimen maankäytön suunnitelma. Siinä muodostetaan Pirkanmaan kuntien yhteinen tahtotila maakunnan maankäytöstä. Maakuntakaavassa korostuvat eri maankäyttömuotojen ja intressiryhmien tavoitteiden yhteensovittaminen.

Pirkanmaan maakuntakaava 2040 laaditaan koko Pirkanmaan alueelle ja siinä käsitellään kaikki alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen kannalta tärkeät osa-alueet. Uusi kaava korvaa vahvistuessaan nyt voimassa olevan Pirkanmaan 1. maakuntakaavan ja vahvistetut vaihemaakuntakaavat.

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat hyvän kuntavaalituloksen jälkeen aktiivisesti mukana kaavan suunnittelussa ja pyrkivät tuomaan oman kädenjälkensä suunnitteluvaiheessa.

Ruovedellä oltiin yli puoluerajojen samaa mieltä siitä, että kunnan lääkäripalvelut ovat hyvällä mallilla nyt kun saatiin yhteistyö Virtain kanssa käyntiin vaikka kuntien yhteinen asukasluku ei riitäkään valtion sotesuunnitelmiin. Kuvassa Anita Viljanmaan kaupalla Lea Mäkipää, Olli-Pekka Tuomi, Anita Viljanmaa, Salme Lehtonen ja Martti Mölsä.

Ruovedellä oltiin yli puoluerajojen samaa mieltä siitä, että kunnan lääkäripalvelut ovat hyvällä mallilla nyt kun saatiin yhteistyö Virtain kanssa käyntiin vaikka kuntien yhteinen asukasluku ei riitäkään valtion sotesuunnitelmiin. Kuvassa Anita Viljanmaan kaupalla Lea Mäkipää, Olli-Pekka Tuomi, Anita Viljanmaa, Salme Lehtonen ja Martti Mölsä.

Kirjoitettu 28.8.2013

Perussuomalaisten kesä pirkanmaalla oli tapahtumarikas

Kuva_2_kopio

Tampereen Perussuomalaiset ovat omalla paikallaan joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Keskustorin Markkinoilla, heinäkuussa markkinat olivat kaksipäiväiset. Tamperelaiset järjestivät heinäkuussa myös Laukontorille kansanedustaja Juha Väätäisen tapaamisen samaan aikaan nuorten yleisurheilun EM-kisojen kanssa johon Väätäinen oli kutsuttu jakamaan naisten 5000 m:n palkinnot. Kuvassa Heikki Luoto, Kari Lindbom, Kari-Pekka Rauhala, Juha Väätäinen, Terhi Kiemunki, Maarit Suonsivu ja Pekka Kataja.

Järjestösihteeri Pekka Kataja ja Pirkanmaan piirisihteeri Terhi Kiemunki kiersivät kansanedustajien ja kenttäväen kanssa yhteensä kolmatta kymmentä tapahtumaa Pirkanmaalla kesän aikana. Kuntavaaleissa lisääntynyt aktiivisten jäsenten joukko sai aikaan myllerryksen monessa niemessä ja notkossa. Oli hienoa huomata miten jokainen tilaisuus veti myös yleisöä torintäydeltä. Euroasioiden ohella kylillä puhutaan sotemuutoksista ja kuntaliitoksista. Paikallisemmin viestit eroavat maaseudun ja kaupunkien välillä. Maaseudulla puhuttaa enemmän tiestön rapautuminen, palveluiden katoaminen ja petokannan kasvu, kun taas kaupungeissa ollaan huolestuneita työttömyydestä, homekouluista ja maahanmuuttopolitiikasta. Kaikille yhteistä kuitenkin on se, että Perussuomalaiset tuntuu olevan kuin viimeinen oljenkorsi. Ei ole enää luottoa muuhun. Narvan torilta jäi mieleen rouva joka teki mielipiteensä kuulijoille selväksi: Timo Soini on maailman viisain mies. Paineita kansalaiset totisesti meille asettavat. Toreilla ei auta muu kuin kertoa että ihmeiden tekijöiksi ei ole meistäkään, mutta kaikkemme olemme valmiita tekemään. Äänestäjät päättävät vaaleissa saammeko siihen mahdollisuuden.

Teksti ja kuvat: Terhi Kiemunki, sihteeri, Pirkanmaan Perussuomalaiset

Kirjoitettu 26.5.2012

Hämeenkyrössä kokoustettiin, saunottiin ja kupattiin

Hämeenkyrön Perussuomalaisten kevätkokous järjestettiin Miinan pirtillä ja savusaunalla Lemakkajärven rannalla. Sääntömääräisten asioiden lisäksi käytiin läpi ajankohtaisia paikallispoliittisia aiheita joiden pohjalta kutsuvieraat, piirin sihteeri Terhi Kiemunki ja toinen varapuheenjohtaja Heikki Luoto, totesivat että Perussuomalaiset ovat saaneet aikaan uudenlaista liikehdintää kunnan kangistuneessa virkamiesjohdossa ja poliittisissa vanhoissa ryhmissä.

Hämeenkyrön Perussuomalaisten ryhmä kasvoi kuntavaaleissa viisinkertaiseksi ja piti puolensa luottamustoimia jaettaessa. Kunnanhallituksen toisena varapuheenjohtajana toimii yhdistyksen puheenjohtaja Rauno Mäki, ryhmällä on puheenjohtajuus ja varapuheenjohtajan paikkoja myös lautakunnissa. Hämeenkyrössä menee parhaillaan eteenpäin Perussuomalaisten aloite strategisen yleiskaavan laatimisesta, jossa painopiste on itäisellä alueella. Ryhmä on nostanut esille kunnan ja yrittäjien yhteistyön tehostamisen ja puuttuu perussuomalaisella otteella kuntalaisten arjen tärkeisiin epäkohtiin. Maakunnan asioissa puheenaihetta syntyi sote- ja kuntauudistuksesta sekä tekeillä olevasta Pirkanmaan maakuntakaavasta.

DSCN1603_kopio

Vieraille osoitetut keskustelunaiheet koskivat pääasiassa eurovaaleja ja puolueen ehdokasasettelua, puoluekokousasioita sekä koulutustarpeita ja piirin tukea paikallisen organisaation kehittämisessä muutenkin. Piirin edustajat painottivat eurovaalien tärkeyttä, kenttäväki on avainasemassa äänestysaktiivisuuden nostamisessa. Hämeenkyrön Perussuomalaiset seuraavat aktiivisesti myös eduskuntaryhmämme toimintaa ja valtakunnallista politiikkaa. Ajankohtaisimmiksi terveisiksi piirin ja puolueen johdolle nousivat eurovaalit joita varten toivottiin tietopakettia, jonka turvin voidaan vastata äänestäjien kysymyksiin sekä verkkosivut, puolueen pitäisi tarjota paikallisyhdistyksille helppo ja puolueen sivuston kanssa yhtenäinen kotisivu päivitysvalmiina.Tiukasta kuntapolitiikkaan osallistumisesta ja kantaa ottavasta kokouksesta huolimatta illan vapaamuotoisempi puolisko osoitti sen, että Hämeenkyrön Perussuomalaiset toimivat loistavalla ryhmähengellä ja viihtyvät leppoisallakin meiningillä yhteistyössä keskenään. Sen lisäksi että savusauna oli kokouksen päätteeksi kuumana, piirisihteeri yllätettiin huikealla kokemuksella, liukukuppauksella, joka on veretöntä kuppausta ja hyvin tehokas hoitomuoto lihasten hoitamiseen. Kuppauksesta voi saada apua myös mm. korkeaan verenpaineeseen, migreeniin, ihottumiin ja astmaan. Saattaa olla että Miinan savusauna sai uuden asiakkaan.