Tiedote kevätkokoukselta 29.4.2018

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat huolissaan maakunta- ja soteuudistuksen vaikutuksista yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuteen. Koko uudistuksen alkuperäiset hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kustannusten laskusta, palveluiden paranemisesta ja yhdenvertaisten palveluiden varmistamisesta kaikille on jäämässä toiveajatteluksi.

 
”Maakunnilla ei ole verotusoikeutta, joten se tulee olemaan kuin teini pyytämässä viikkorahaa valtiolta, näennäisesti kuvitellen olevansa itsenäinen toimija. Jos rahat eivät riitä palveluiden järjestämiseen, on maakunnalla näin ollen tasan yksi vaihtoehto: palveluiden karsiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa peruspalveluiden entistä kovempaa keskittämistä kasvukeskuksiin. Muu Pirkanmaa jää entistä enemmän tyhjän päälle, kun palvelut karkaavat. Miten tämä edistää yhdenvertaisten palveluiden saantia?”, toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

 
Pirkanmaan Perussuomalaiset eivät myöskään pidä vallan keskittymistä toivottavana kehityksenä. ” Jos uudistukset menevät läpi, palveluiden lisäksi myös valtaa keskittyy entistä enemmän suurille kaupungeille ja pienelle päättäjäryhmälle. On suurena vaarana, että lähidemokratian ajatus karkaa entistä kauemmaksi ja päätökset tehdään tavallisia ihmisiä kuulematta. Tällainen kehitys on huolestuttavaa”, Pirkanmaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Veijo Niemi summaa.

 
Pirkanmaan Perussuomalaiset kokevat, että maakunta- ja soteuudistuksen alkuperäiset tavoitteet on unohdettu ja uudistusta viedään eteenpäin hallituspuolueiden poliittisten lehmänkauppojen seurauksena lopputuloksesta välittämättä. Tämä ei ole tavallisen suomalaisen etu.

 
Lisätietoja:

 
Harri Vuorenpää, puheenjohtaja
P. 040 725 7128
harrivuorenpaaps@nullgmail.com

 
Jaana Ristimäki-Anttila, tiedottaja
P. 040 508 6984
jaanrist@nullgmail.com

Kirjoitettu 29.4.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa