Hyvinvointialueiden kokouspalkkioista ja puoluetuista nousi aiheellinen kohu

Sote-uudistus tehtiin, jotta valtion rahat riittäisivät sosiaali- ja terveyspalveluihin. Rahantarve kasvaa koko ajan, kun väestö vanhenee.

 

Nyt näyttää, että sote-uudistus palveleekin eniten poliitikkojen omaa lompakkoa, palkkioiden ja alunperin “demokratiarahaksi” nimetyn piilopuoluetuen muodossa.

 

Pirkanmaan perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä on johdonmukaisesti vastustanut ylitsepaisuneita palkkiosummia ja ryhmärahoja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksessa ja aluevaltuustossa.

 

Aluehallitus 24.5.2022: Perussuomalaisten Erja Pelkonen esitti, ettei aluevaltuuston, aluehallituksen ja aluehallituksen jaostojen puheenjohtajien vuosipalkkioita koroteta.

 

Aluevaltuusto 6.6.2022: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, ettei aluehallituksen puheenjohtajan, aluevaltuuston puheenjohtajan ja jaostojen puheenjohtajien palkkioita koroteta.

 

Aluehallitus 21.11.2022: Perussuomalaisten Joakim Vigelius esitti demokratiarahan eli valtuustoryhmien tukemiseen talousarviossa varattujen määrärahojen puolittamista.

 

Aluevaltuusto 5.12.2022: Perussuomalainen valtuustoryhmä esitti, että ensi vuodelle varattu määräraha demokratiarahaan eli valtuustoryhmien tukemiseen tarkoitettu raha puolitetaan.

 

Aluevaltuusto 4.9.2023: Perussuomalainen valtuustoryhmä jätti aloitteen aluevaltuuston palkkioiden laskemiseksi 25% valtuustokauden loppuun asti.

 

Aluevaltuusto 4.12.2023: Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti hallinnon toimialueen talousarviosta poistettavaksi aluevaltuustoryhmien toimintatuki, määrältään 290 000€.

 

Jokainen perussuomalaisten tekemä esitys niin aluehallituksessa kuin aluevaltuustossakin kaatui äänestyksissä. Nyt kutsumme jälleen kerran muut puolueet mukaan säästötalkoisiin aikaisempien aloitteidemme mukaisesti.

 

Perussuomalaisten Pirkanmaan aluevaltuustoryhmä

Kirjoitettu 17.2.2024

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa