Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vieraili Pirkkalassa

Kun Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vieraili Pirkkalan valtuustosalissa joulukuussa, hän piti ajatuksia herättävän puheen perussuomalaisten hallitusvastuusta. Perussuomalaisten kannatus on kokenut kovia sen jälkeen, kun kansa äänestämällä mahdollisti hallitusvastuun vastaanoton. Galluppien mukaan suosio on laskenut, vaikka perussuomalaisten tulo hallitukseen on tuonut paljon positiivisia muutoksia. Maahanmuuttopolitiikka on järkevöitynyt ja tiukentunut, EU-politiikassa liittovaltiokehityksen sijaan taloudellinen yhteistyö on lisääntynyt. Sampo Terho vakuutti puheessaan, että uusia eurotukipaketteja ei enää lähde Suomesta, nyt kun edellisen hallituksen lupaamat paketit on toimitettu.

Hallitusta ja erityisesti perussuomalaisia syytetään talouteen liittyvistä leikkauksista. Pitää silti muistaa, että perussuomalaisten tavoite on pitää pienten- ja keskituloisten puolia. Uudet veroratkaisut auttavat pieni- ja keskituloisia, veroalennukset eläkeläisiä. Vaikka hallituksen onkin leikattava kansaneläkeindeksistä 0,85 % eli siis 85 senttiä 100 eurosta, niin samalla kaikkein köyhimpien eläkeläisten takuueläkettä nostetaan noin 30 euroa. Valitettavasti julkisuuteen ei tule asioita, joita perussuomalaiset ovat vastustaneet tai saaneet peruutettua, kuten esimerkiksi eläkeläisten asumistuen leikkaus. Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelman lupauksista on saatu eteenpäin tällä hetkellä reilut 50 eli väitteet siitä, että vaalilupauksia ei ole pidetty ovat turhia. Asiat vain eivät etene niin nopeasti kuin kansa odottaa ja kompromisseja on pakko tehdä, koska perussuomalaiset tahtovat tehdä hyvää yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Kuten tapana on, niin oppositiosta on aina helppo huudella. Perussuomalaiset ovatkin valmiita kysymään oppositiossa olevilta puolueilta, että jos he nousevat seuraavissa vaaleissa hallitukseen, niin mitkä tehdyt leikkaukset he olisivat valmiita julkisesti peruuttamaan. Sampo Terho moitti sitä kuinka helposti juuri perussuomalaisia hallitusvastuusta arvostellaan, sillä jos noudatetaan hallitusohjelmaa, ollaan tahdottomia seuraajia, mutta jos ei noudateta, niin ollaan rettelöitsijöitä.

Perussuomalaisten henki, aatteet ja ihanteet eivät ole muuttuneet. Olemme olleet monista asioista huolissamme, huolemme ovat toteutuneet. Emme kipitä vanhojen puolueiden linjoilla, me pärjäämme totuuden voimalla.

Sampo Terho painotti puheessaan sitä, että yksilön työn kautta yhteiskunta pärjää, tarvitaan vapautta, ei holhousta. Tällä hetkellä pyritään saamaan eduskunnassa läpi kansalaisaloite aitoavioliitosta. Matkaviemisenä Terho vei mukanaan motoristien huolen motoristiverosta ja sen vaikutuksista motoristiharrastukseen sekä kirjan ”Ransu Karvakuonon pikkujuttuja ja ruokapakinoita”.

Jaana Ristimäki-Anttila

PS

Valtuutettu, valtuuston 2.vpj

Kirjoitettu 13.1.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa